AKTUELLT

SPONSRING


Vi är så glada att presentera en av våra nya sponsorer  VärmepumpsProffsen i Bålsta som valt att köpa ett sponsorpaket av oss. Gör det du med antingen du är företag eller förening för att bidra till ett Jämställt samhälle fritt från våld.

Vår nya webb unizonjourer.se 

är äntligen live! 


Här samlar vi kunskap från över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som finns här för dig oavsett vad du undrar eller behöver stöd med. Ställ en fråga, testa ditt förhållande, läs en av våra guider eller chatta direkt med en jour! Arbetar du med politik eller annan samhällsförändring? Här finner du också våra ståndpunkter och kan fördjupa dig i hur vi tillsammans skapar ett jämställt samhälle fritt från våld.

#ettjämställtsamhällefrittfrånvåld#kvinnojourer

#mänsvåldmotkvinnor#unizonjourer


Styrelsearbete 2021

Kvinnojouren Olivia håller årsmöte och vi söker dig som är intresserad av att engagera dig i vår styrelse. Inför kommande år behöver vi förstärkning med fyra ordinarieledamöter. Vill du engagera dig ideellt för att hjälpa utsatta kvinnor och barn som lever med våld från en närstående? Hör gärna utav dig till oss senast den 8 februari till olivia.jour@hotmail.com för mer information om uppdraget!

Vi behöver bli fler

Är du intresserad av att ställa upp med din tid och engagera dig som volontär hos oss är du över 18 år får du gärna kontakta oss så berättar vi mer om det ideella uppdraget!

Att engagera sig som volontär är betydelsefullt, att hjälpa någon i en utsatt situation. Vi kommer under våren att börja med stödsamtal via chatt maila gärna till  olivia.jour@hotmail.com så berättar vi mer om vårt arbete.

Kvinnojouren Olivia har funnits i Håbo kommun sedan 1985 då jouren bildades. Vår förhoppning är att vi kan finnas kvar och fortsätta vårt arbete mot våld och finnas som stöd och hjälp till utsatta kvinnor. Vi hoppas du vill vara med i vårt arbete!

Fotoutställning

Cause of Death Women

Kvinnojouren Olivia i samarbete med Håbo Bibliotek Inviger vi inför Internationella Kvinnodagen 8 mars fotoutställningen "Cause of Death Women" ett projekt av Karin Alfredsson Linda Forsell, Kerstin Weigl och Unizon. Fotoutställningen pågår från den 7 mars - 21 mars.

Invigning 7 mars 10.00-15.00


Kvinnors Rätt

Föreläsning - Finska föreningen 

Föreläsningen är Inställd pga rådande omständigheter vi återkommer med ett nytt datum lite längre fram under våren!

Föreläsning om Kvinnors Rätt utifrån FN: Kvinnokonvention

28 mars kl. 13:00 Skeppet Bålsta

Kaffe + smörgås + kaffebröd 50:- kr

Anmälan krävs som vill fika samtidigt med föreläsning. 

e-balsta.finskaforening@bktv.nu eller sms 070-7899312 eller kontoret på Skeppet 25.3. 

"Genomförs med stöd av Kultur & Livsmiljö i Håbo kommun.", och Bålsta Finska Förening.